Què és AtmOOs?


AtmOOs és un projecte de ciència ciutadana vehiculat a través dels centres educatius que combina l’ús de les noves tecnologies amb l’àmbit de la sensibilització ambiental i les plataformes de difusió del coneixement.

L’objectiu d'AtmOOs, a més d'aprofundir en la sensibilització i conscienciació, és la de guiar a la comunitat participant en la descoberta de les causes, conseqüències i possibles solucions de la contaminació atmosfèrica.

AtmOOs és un sistema que permet conèixer els hàbits de mobilitat de l'alumnat dels centres educatius i del seu entorn, així com les emissions associades. Per poder-ho treballar a l'aula, en aquest web trobareu diferents recursos i informació que us ajudaran a aprofundir en aquesta temàtica.

L’alumnat és el protagonista d'AtmOOs però s'obre també al seu entorn. L’App i la web són canals de comunicació bidireccionals amb el quals tant l'alumnat com les seves famílies poden contribuir a la base de dades i ajudar a generar coneixement de gran valor per a la gestió de la mobilitat.

Més sobre AtmOOs


Descarrega't l'app per al teu Smartphone android o participa des de la web!


Ciència ciutadana


La participació a AtmOOs genera informació de gestió que pot permetre millorar la mobilitat i per tant la qualitat de l’aire. Informació que es pot complementar amb enquestes de mobilitat a l’ús.

Creuant les dades obtingudes amb altres fonts d’informació existents es poden definir paràmetres com els camins escolars, l’ús del transport públic i carrils bici, la distribució geogràfica o dades sociodemogràfiques associades a mobilitat, entre d’altres.


Comunitat d'AtmOOs


AtmOOs neix de la preocupació per millorar la nostra qualitat de l’aire. Volem conèixer i generar coneixement per prendre millors decisions referents a la mobilitat.

Les següents entitats davant el problema de la de la contaminació atmosfèrica volem entendre millor els paràmetres que hi influeixen i com podem millorar els nostres hàbits de mobilitat.Què diuen d'AtmOOs?


AtmOOs es va iniciar el 2018 com una prova pilot al districte de l’Eixample. A partir d’aquí AtmOOs ha anat creixent i ha anat fent la seva història, també en els mitjans de comunicació.

Aquí podeu consultar una breu memòria de l’evolució històrica d’AtmOOs i què en diuen els medias de nosaltres.